Ami a bőrt illeti

Sziasztok Drágáim!
Ez nem egy tipikus bőrápolásos bejegyzés lesz, hanem egy olyan problémával szeretnék foglalkozni, ami szerintem rengeteg embert érint. Talán sajnos egyre többet is, ez a betegség az ekcéma. Én már lassan 1 évtizede szenvedek tőle. Rengeteg fajtája létezik, de a legáltalánosabb tünetek a, kipirosodott, viszkető, extrém száraz bőr. Nekem hólyagok is jelentkeznek. Főleg kézen jön elő, de akár a test bármely másik pontján, még a fejbőrön is! Nekem kontakt ekcémám van, ami azért jó mert életem végéig nem lehet mosogatnom:) Mert a vegyszerek okozzák főleg. Sorstársaimnak szeretnék egy két tippet adni, hogy ne legyen olyan szörnyű, ez a betegség :). Rengeteg kencét, gyógymódot kipróbáltam már, több kevesebb sikerrel. 

  • Krémek közül, a La Roche-Posay  Lipikar Baume AP kréme vált be. A legjobb benne, hogy szteroid és parabén mentes. (Ekcémát sokszor szteroidos krémekkel kezelik, ami gyorsan hat, de nagyon gyorsan hozzá szokik a szervezet és egy idő után immúnis lesz rá.). Az ára nem olcsó, 3700-4000 forint körül mozog. Általában este szoktam be kenni a kezem vele, húzok rá egy cérna kesztyűt és estig rajta hagyom.
  • A kedves patikus néni, a krém mellé, egy "tusfürdőt" ajánlott. Ami igazán nem is az, mert szappan és mindenféle mentes, gél. Nagyon kevés kell belőle, nekem a 400 ml-s fél évig elég volt. Nagyon jól hidratálja a bőrt és a krémből már csak egy kevéske kell. Mióta ezeket használom, a kezemen kívül nem jött ki sehol máshol. Az ára hasonló a kréméhez, de ha azt vesszük, hogy félévig nem kell másik, szerintem megéri. 

Nagyon sokat hallottam, a fényterápiáról, amivel állítólag, majdnem véglegesen eltüntethető. De még nem mertem kipróbálni, mert hála isten nekem csak időszakonként szokott előjönni. Ti már próbáltátok? Vagy valami más tipp?
A következő poszt tele lesz házi sütivel :). Jönnek hozzánk ma vendégek szóval a konyhában leszek :)
Legyetek jók!

2 megjegyzés:

  1. Edit írta...:

    Szia! Én azt hallottam, hogy nagyon jó az igazi kecsketejes szappan is jó az ekcémára, ebben a blogban olvastam róla:

    http://eszterszappan.blogspot.com/2010/12/es-amikor-meghatodottsagtol-konnyezem.html

  1. Bunny írta...:

    Köszi a tippet :). Nagyon meghatott a levél, hogy végre valaki ennyire jól leírja, hogy ez a betegség nem egy túl jó dolog. Régen nekem is ilyet volt mint a levél írójának és ugyan ezekkel a problémákkal küzdöttem meg, szörnyű volt, nem kívánom senkinek. De mióta ezeket használom, nagyban javult a helyzet, nem mondom hogy teljesen eltűnt, mert sosem fog, de legalább már nem korlátoz sok mindenben :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops