Arcpakolások nyárra friss gyümölcsökből

Itt a nyár végre, a hűtőnk, kertünk pedig tele van friss idény gyümölcsökkel, amik nem csak nagyon finomak, de a bőrünknek is hasznosak. Tudjátok, hogy én inkább a természetes kozmetikumok híve vagyok több okból is. Éppen ezért ma csak olyan pakolásokat mutatok meg nektek, amit ti is nagyon egyszerűen a hűtőből, vagy a kertből frissen eltudtok készíteni! Mielőtt belevágnák a pakolás körképbe, fontos megemlíteni, hogy ugyan ezek nem tartalmaznak mesterséges- és adalékanyagokat, de ezek is okozhatnak allergiát. Pl, én nem tudok használni az arcomra olyan bőrradírt amibe mandula van, mert allergiás vagyok rá. Ha tudjátok, hogy a pakolás bármelyik összetevőjére érzékenyek, allergiások vagytok, akkor inkább ne próbáljátok ki, vagy végezzetek egy kis tesztet előtte. Ha bepirosodik, vagy viszket akkor tiltólistás. A savasabb gyümölcsökkel, zöldségekkel vigyázni kell, mint pl.: a meggy, paradicsom, citrom, leveiket csak hígítva szabad érzékeny, rozáceás bőrre alkalmazni. Ezeket a pakolásokat mindig frissen készítsétek el és még az nap használjátok fel.


Arcfiatalító, ránckisimító - eper&túró pakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz egy maréknyi leturmixolt eperre, egy kis túróra, egy evőkanál joghurtra és mézre.  A hozzávalókat egy tálba keverjétek össze, majd vigyétek fel a megtisztított arcra. Körülbelül 20 perc után langyos vízzel mossátok le. Az eredmény pedig kifeszült, hidratál bőr :) Anyukámon teszteltem és magasan verte a sok ránctalanító pakolást, amit eddig kipróbáltunk. Ha nincs eper otthon, vagy már lement a szezonja, nyugodtan használjatok bármilyen más piros bogyós gyümölcsöt, mert mindegyikben megtalálható a csoda antioxidáns.

Zsírhiányos szára bőr csodaszere - Banános pakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz 2 evőkanál túróra, 1 evőkanál jó zsíros habtejszínre, 1 tojás sárgájára és egy összenyomott banánra. A banán kivételével keverj össze mindent, majd végül add hozzá azt is. Ezt is megtisztított arcra vigyétek fel és 30 perc után mossátok le bő langyos vízzel. A végeredmény pedig, a bőröd hidratált, nem húzódik és visszapótlódott a zsír. Én ezt általában télen szoktam ugyan alkalmazni, mert nekem akkor zsírhiányos picit a bőröm, de van akinek nyáron is :)

Rettegjetek mitesszerek! - Ribizlis arcpakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz 1 marék pépesített ribizlire és egy teáskanál mézre. Keverd össze őket, majd megtisztított arcbőrre vidd fel és 30 perc elteltével most le bő langyos vízzel. Az eredmény pedig, felfrissített egészséges bőr, a magas C vitamin tartalma miatt pedig csökkenti a mitesszerek mennyiségét.

Zsíros bőr volt, nincs - Paradicsomos pakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz 1 érett paradicsom kinyomott leve, amit annyi búzaliszttel keversz össze, hogy kenhető masszát kapj.  Megtisztított arc vigyétek fel, majd miután teljesen megszáradt, dörzsölő mozdulatokkal szedjétek le. Az eredmény pedig zsírmentes bőr.

Vízhiányos bőr csodaszere - Dinnye pakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséged lesz egy marék dinnye levére, amit összekeversz egy kis joghurttal és egy evőkanál mézzel.  Megtisztított arcbőrre  vigyétek fel, majd 30 perc elteltével mossátok le bő langyos vízzel. Az eredmény pedig hidratált egészséges bőr.

Tág pórusok ellen - Citromos joghurtos pakolás
Ehhez a pakoláshoz szükséges lesz 2 evőkanál joghurtra és pár csepp citrom levére. Kend fel a megtiszított arcodra majd 20 perc elteltével most le bő langyos vízzel. Az eredmény pedig, összehúzza a pórusokat és erősíti a bőr természetes savköpenyét.

+1 luxus kényeztetés: Csoki pakolás
Ami ehhez a pakoláshoz kell: egy felvert tojásfehérje amibe igazi kakaóport szórunk, majd adjunk hozzá pár csepp olívaolajat és egy kis mézet. Keverjük őket össze, hogy egy kenhető krémet kapjunk, majd vigyük fel megtisztított arcbőrre.  Majd 20 perc elteltével mossuk le bő langyos vízzel. Az eredmény pedig selymes, lágy feszes bőr. Plusz még nagyon jó a rettegett narancsbőr ellen is!


Remélem tudtam nektek segíteni egy picit az otthoni kotyvasztásban :) Ti milyen bevált pakolásokat szoktatok készíteni?

1 megjegyzés:

  1. Zsófi írta...:

    dejjó, tuti kipróbálok párat. köszi, hogy leírtad!:)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops