Rövid haj?!

Mai bejegyzésemet azoknak ajánlom, akik már rég óta játszadoznak a rövid haj gondolatával. Váltani tudom nem könnyű, meg hát tudjuk a hosszú haj a nőies.... de mi van ha az nekünk nem áll jól vagy nem érezzük benne magunkat tökéletesen esetleg csak változtatni akarunk, de nagyot. A képes challange 2. napján,  már olvashattátok, hogy én is nagy változásokon mentem keresztül, az elmúlt években, mikor is hosszú loboncomtól megválva vágattam le a mostani fazonra. Na jó azért én sem voltam ilyen bátor szuper woman, először csak fél hosszú volt, de utána megszületett az elhatározás. Le akarom vágni! :) De mire eljutottam ehhez a felkiáltáshoz, nem volt egyszerű az út. Sokáig tépelődtem, hogy akarom ezt egyáltalán? "Kopaszon" is nőies leszek? Én erre most már csak azt tudnám mondani, hogy bízzuk magunkat egy jó fodrászra. Egy olyanra aki őszinte és ügyesen vág, aki megmondja a szemedbe, hogy "kisanyám nem festelek feketére, még akkor se ha fejre állsz, mert nem áll jól!".  De azért az alábbi pontokat mindenképpen olvassátok el kedves rövid hajra vágyók, mielőtt meghoznátok a nagy döntést:

A rövid hajjal lehet, hogy nem kell semmit csinálni, mert áll ahogy levágták, de ha ti is rendelkezték jó néhány rakoncátlan tinccsel, akkor az itt se lesz másképp. Most már nem csinálhatjuk azt, hogy "jaj nincs kedvem" hajat vasalni/göndöríteni/mosni, inkább becsurkázom helyette :) Sokan gondolhatják, hogy majd a fodrászon is spórolni fogtok, mert a rövid haj vágás/festés olcsóbb, mint hosszabb társai. De ha jobban megnézzük, a rövid hajon sokkal előbb látszik a lenövés és ha már hosszú, éppen ezért havonta/másfél havonta én elszoktam menni fodrászhoz. Így pedig egyáltalán nem olcsóbb, mert eddig 3-4 havonta adtuk ki a picivel nagyobb összeget, most meg havonta.

A rövidebb hajjal kevesebb dolgot tudsz kezdeni értelemszerűen, de fel lehet dobni, mindenféle hajpánttal, hajdísszel. Ha pedig azt kérdeznétek, hogy a rövid haj nőies e? A válaszom igen, mert nem az számít, hogy milyen hosszú a hajad, hanem a kisugárzásod. Mert lehetsz te, hosszú szőke hajjal is szürke egér, de akár  rövid hajjal igazi nehéz  bombázó! :) Ez csak rajtad múlik és azon ahogy érzed magad a bőrödbe :)

Ahogy én látom, egyre nagyobb trend a rövid haj. Sok sztár vágatta le a haját, több kevesebb sikerrel. Ördög Nóri számomra a legnagyobb csalódás. Szexi nőből, egy kopasz kisfiú lett, akiből kiveszett minden nőiesség. De azért találunk ellepéldát is, Liptai Claudiát, szerintem sokkal fiatalosabb ezzel az új frizurával, sőt talán most még dögösebb :) Végül jöjjön néhány most trendi fazon:
Tedd
Ne tedd

Pixie: 
Extra rövid kobold hajat jelenti, az ilyen frizura kiemeli, a nyakat és az arcot. Legjobban az ovális, téglalap arcformájú nőknek áll jól

Bob: 
Ez a stílus az előre hosszabbodó fél hosszú hajvágást jelenti. A legtöbb arcformához jól áll, mert a tincsek oválisabbá teszik az arcunkat. Nagyon hosszúkás arcúak azért kerüljék.

A vadóc:  
Ez a frizura szexi és izgalmas. Hátul és teljesen rövid, elől pedig a frufru hosszúra van hagyva. Ezt igazából mindenkinek ajánlom, talán a kerekebb arcformák kerüljék.


Göndören szerintem még szexibb

Remélem tudtam nektek egy picit segíteni a döntésben :)

Készül valaki levágatni a haját?

6 megjegyzés:

  1. Galatea írta...:

    nekem most is rövid , kb olyan hosszú mint a tiéd de visszaszeretném mégjobban vágatni csak nemtudom milyen fazonra..ez a pixie frizi tetszik de nemtudom jól állna e..

  1. Bakker, a Nórika tényleg olyan rövid hajjal, mint egy gyogyi kiscsávó...

  1. Lolly írta...:

    éljen a bob :D én annyira, de annyira imádom amióta ilyenre vágattam...

  1. silver írta...:

    Tetszenek ezek a frizurák, de a 7 év alatt félméteresre növesztett loboncomtól még inkább nem válok meg :D

  1. Bunny írta...:

    Lolly: Neked tényleg nagyon jól áll :)
    Silver: Én is így kezdtem aztán egyre csak rövidült :)

  1. Unknown írta...:

    Sziasztok! teljesen egyet értek a blog írójával, ha bármilyen kérés vagy kérdés merül fel e témában, nyugodtan keressetek meg én segítek eldönteni melyik frizura lenne a legjobb'! Beatrix, klier fodrászat euro center

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops