Nyári kedvencek videó


A videóban ígértem, hogy írok egy keveset a fényvédelemről is, hiszen ez tényleg egy kiemelt téma. Nincs olyan bőrszínű ember akinek egyáltalán ne lenne szüksége bármilyen fényvédős krémre. Sőt, ma már azt vettem észre, hogy a napsugárzás sokkal erősebb lett, régen elég volt nekem a 20s faktor, de most már minimum 30st kell használnom, ahhoz, hogy ne égjek le.

Akkor nézzük is meg, hogy mit jelent, a fényvédő faktor, mert szerintem ezt kevesen tudják. Legegyszerűbben megfogalmazva, a biztonságosan tölthető leégés nélküli időt fejezi ki. Ha tudjuk, hogy a bőrünk pl. 10 perc után kivörösödik, ég, akkor a naptej használatakor a rajta  feltüntetett számmal szorozva ezt az időt, tudunk leégés, bőrkárosodás nélkül a napon tartózkodni Tehát egy 20 faktoros esetén 10perc*20=200 perc. Persze ez akkor érvényes, ha megfelelő mennyiségű krémet viszünk fel, és pancsolás után újra krémezzük magunkat.

Végül pedig táblázatba foglalva, megmutatom nektek, hogy a 4 csoport szerint milyen fényvédő faktorra van szükségetek.  Továbbá az uv sugárzást is figyelembe vettem, mert nem mindegy, mindig figyeljétek az időjárást, hogy mit mondanak benne!
Forrás: www.eucerin.hu
 Azért annyit hozzá tennék a táblázathoz, hogy ma már sajnos nem csak a trópusokon vagy a hóval borított területeken van magas, nagyon magas uv sugárzás, hanem itt Magyarországon is! A cikknek lesz majd folytatása, amiben arról fogok írni, hogyan őrizhetjük meg a barnaságunkat, minél tovább.


6 megjegyzés:

  1. Dóri írta...:

    Én egyszer nagyon leégtem, amikor nyaralni voltunk és a szállodában vettünk Aloe Vera kivonatot (nem is tudom pontosan, hogy is nevezik) és annyira jó volt, egyből lehüssítette a bőrömet és meggyógyult..Úgyhogy ajánlom mindenkinek az Aloe Verát..

  1. Bunny írta...:

    Az aloe vera tényleg jó rá, amíg nem nem volt ez a vichy addig én levágtam egy darabot a kis aloe verámról és azzal :)

  1. Névtelen írta...:

    Szia! Az OPI körömlakkot,illetve a hajra való hővédőt hol lehet beszerezni ? Előre is köszönöm a válaszod ! A videó sztem nagyon jó lett,csak így tovább.

  1. Bunny írta...:

    De aranyos vagy köszönöm :)Opi lakkot én az aréna plázában szoktam venni, egy azonnali körömszalonnál van két kis stand belőle, de ha nagyobb kínálatra vágysz, akkor van egy nagykere az örs vezér terénél. Ezen a honlapon még többet megtudhatsz róla és webshop is van. http://www.opihungary.hu/
    A hővédőt, pedig bármelyik klier hajszalonban ami a legtöbb bevásárló központban van és én még láttam a westendben külön egy tigi standot a douglassal szemben azt hiszem :)

  1. petraa. írta...:

    Szia!:)
    Az a kérdésem lenne,hogy szerinted 50es faktorú naptej mellett letudok barnulni?

  1. Bunny írta...:

    Attól függ milyet veszel, mert van az Ilcsinek egy 40 faktoros napteje amiben paradicsom van amitől bronzbarna leszel. Csak hát az ára :S

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops