Sulis tag

1. Milyen irodalom tételt húztál az érettségin?
Petőfi Sándor forradalmi költészete. Soha nem volt gondom az irodalommal, mindig is szerettem a verseket, meg írni is :) Ez pedig olyan téma volt amihez nem fűzött semmi érzelem. Megtanultam, elmondtam és 100%-s lett :)

2. Ennek hány éve is?
Tavaly érettségiztem, mert 5 éves nyelvi előkészítőbe jártam.

3. Emlékszel az ofőd nevére?
Középsuliba két osztályfőnököm is volt. Az első, Pálma volt, ő két év után itt hagyott minket és kiköltözött Angliába. Aztán megkaptuk Bélát, őt szerettük :)

4. OKTV?
Voltam infós OKTV-n nagyon megörültünk, mikor megtudtuk, hogy bekerültünk. De aztán később, kitalálták, hogy túl sokan jutottunk be így megemelték a pont határt és nem kerültünk be. 

5. Milyen szakkörbe jártál?
Általános suliba nagy rajz szakkor fan voltam, még táborba is elmentem többször :) Azt hiszem azóta is azt a rajztehetséget keresem :D

6. Mi volt az első saját kazettád/CD-d?
A legelső saját cd-m az egy Vengaboys cd volt :D Imádtam a shalala in the morning... kezdetű számot. Húgommal mindig ráztuk magunkat rá a nagyszoba közepén :D

7. Mi és mikor volt a legelső könyv (nem kötelező) amit olvastál?
Kästner-Két lotti. Nagyon szerettem ezt a kis könyvet,  de ami nagyon megmaradt Kormos István- Vackor könyve. Ez volt az első saját mese könyvem, amit egyedül olvastam.

8. Mi volt a legmaradandóbb emléked egy osztálykirándulásról?
Nem publikus... De majd egyszer elmesélem :)

9. Milyen fakultációra jártál?
Angol és Biológia. Imádtam a biosz faktos órákat, legfőképpen a Tanárnőm miatt. Annyira érdekessé és nem utolsó sorban érhetővé tette ezt a tárgyat, hogy imádtuk :). Nagyon szerettem a genetikás részeket, szegényt mindig nyaggattuk a sok kérdéssel :) De a legesleg kedvencebb óráim azok a kísérletesek voltak :). Egyszer csináltunk ezüstöt! Ugyan nagyon vékonyat, meg kémcsőbe, de azért az mégis csak ezüst volt :) A végén pedig hazavihettük, persze, hogy letörtem a felét, ilyen az én formám.

10. Előfordult, hogy kirúgtak valamelyik suliból?
Nem.

11. Ki volt a nagy ő?
Plátói diák szerelme mindenkinek volt szerintem. De ezek csak tinikislányos viháncolások, röhögések :)

12. A leggázabb poszter a szobád falán?
Blue zenekarról, nem tudom mennyire emlékeztek rájuk, de akkor ifjú lánykoromban imádtuk mi kis csitrik :D
Ha valaki esetleg nem ismerné őket akkor itt egy klip róluk :D 


Remélem tetszett ez a tag, és nagyon örülnék ha ti is kitöltenétek és megosztanátok velem néhány sulis emléket :)

3 megjegyzés:

  1. Dóri írta...:

    :-) az ezüsttükör próbát mi is csináltuk és én is haza hoztam a kémcsövet...(én is biológia+kémia faktos voltam)szerintem nincs olyan suli, ahol nem csinálják..szeretem olvasgatni az ilyen személyesebb posztokat is és a blogod is nagyon klassz...

  1. Bunny írta...:

    Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik a blog :) Azt hittem csak mi voltunk ilyen mázlisták az ezüsttel de nem :D Neked melyik kísérlet tetszett a legjobban? Ezen a vonalon tanultál tovább?

  1. Dóri írta...:

    Hát én az orvosira járok most, úgyhogy ezért kellett ezeket a faktokat választani, de szerencsém volt, mert nagyon jó tanáraim voltak mindkét tárgyból..Kedvenc kísérletem nem volt azt hiszem, de a genetikai részt szerettem a legjobban, annyira érdekes és élveztem nagyon, hogy egy bonyolult családfából is mennyi mindent ki lehet deríteni és nekem nagyon jól ment...

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops