Áfonyás-Csipkebogyós arcpakolás teszt

Ezt a pakolást még a szappankáim mellé kaptam ajándékba Esztertől. Nagyon örültem neki, mikor megláttam, nagyon figyelmes dolognak tartom, mintha olvasott volna a gondolataimba, mert ez lett volna a másik pakolás, a rózsás mellett amit ki szerettem volna próbálni. Ez a pakolás nem teljes méretű, hanem úgynevezett, mintacsomag, 5-6 alkalomra elég, de szerintem ez bőven elég arra, hogy eltudja dönteni az ember tetszik e neki az adott termék vagy sem.

Ennek megfelelően a csomagolása, nem a már látott fehér kozmetikai tégely, hanem átlátszót kis zacskó, aminek a tetején vissza zárható összenyomós "cipzár" van. Továbbá egy nagyon aranyos kis matrica jelzi, hogy milyen pakolás van az adott csomagolásban. Sajnos kimondott illata nincs, talán ha mélyen beleszagolunk, akkor kilehet venni az aszalt áfonya illatát. Ezt hiányolom a legjobban belőle, mert a rózsás pakolásnak isteni kandírozott rózsa illata volt, ami a lelkemet is simogatta :)


UPDATE: Csak az én mintapakolásról maradt le sajnos az összetevők listája. Furcsálltam is, hiszen a nagyon meg a szappankán is fel volt tüntetve a pontos lista. Eszter el is küldte a teljes címkét.
A címke összetevőkkel!



A pakolás alapja, nagyon hasonlít a rózsáséhoz, természetesen abban különbözve, hogy ebben áfonya és csipkebogyó van. A színe halvány rózsaszín az állaga meg kis darabos/poros a zabkorpától. Ezt is több variációban próbáltam ki, mert tudjátok a kíváncsiságom határtalan, mindig új kombinációkon töröm a fejem :)De akkor lássuk is, miket próbáltam ki:

Vízzel:
Így kéne szerintem, minden pakolást először kipróbálni, mert így feltudjátok mérni, hogy ti bőrötök mit igényel. Mert ha kiszárítja akkor legközelebb zsírosabb dolgot tesztek, hozzá, ha pedig még mindig zsíros akkor pedig olyat ami kicsit jobban felszívja a zsírt! De ilyenkor se feledkezzen meg egyik bőr típus se a hidratálásról, hiszen a zsírhiány nem egyenlő a vízhiánnyal! Egy zsíros bőr is lehet vízhiányos! Ahogy már olvastátok vízzel én mindig tenyérbe keverem össze, egyik kezembe egy kis fakanálnyi a pakolásból, másikba pedig néhány csepp víz. A hatás mechanizmusa nagyon hasonlít a rózsáéhoz, ez is kicsit kiszárította. De a bőröm ugyanolyan tiszta, szép és életteli teli lett.
Joghurtos  málnával:
Már rég kiszerettem volna próbálni, valamilyen idénygyümölcs pürével/lével. De sajnos nagyon érzékeny a bőröm és a legtöbb mostani gyümölcs savas, ami az én nebánts virág bőrömet hamar kicsípi. De akkor eszembe jutott, hogy mi lenne ha hígítanám valamivel, így a kedvenc "adalékanyagommal" a joghurttal kevertem össze. Plusz ha szeretitek a turmixokat, akkor a joghurtos gyümölcsös keverékhez tesztek egy kis mézet citromlevet és már kész is az egészséges frissítő, amit a pakolás közben ihattok :). Így egy újabb hatalmas variációs lehetőségre bukkantam, hiszen rengeteg gyümölcs féle van most. Ami a legjobb a fáradt/ráncos bőrre azok a bogyós gyümölcsök. De aki egy kis egészséges arcszínre és fényre vágyik tegyen hozzá barackot. Hála isten így nem csípte ki a bőröm, bár igaz ami igaz egy nagyon enyhe bőr pírom lett, de az egyből utána el is tűnt. Az eddig kipróbált variációk közül nekem ez tetszett a legjobban. A bőröm hihetetlenül egészséges lett, talán az a kevéske mitesszerjeim is eltűntek.


Tejföllel:

Igen jól olvassátok, tejföllel, de ne a dobozos mű tejfölre gondoljatok, hanem igazi üveges házira. Ebben még benne van aminek benne kell hogy legyen legfőképpen zsír! :)  Ez a változat nagyon hasonlóan viselkedett mint a joghurtos, hamar megszáradt, könnyen lelehetett mosni. Mivel ez zsírosabb volt, így a bőröm jóval hidratáltabb lett, talán túlságosan is. Ezt mindenképpen csak száraz bőrűek próbálják ki!



Összességében ez a pakolás is tetszett, nyáron igazi vitamin bomba, főleg gyümölcsökkel kombinálva, de ha választanom kéne a rózsás és e között, akkor inkább a rózsáshoz nyúlnék először, de csak is az illata miatt:). A mintacsomag pedig jó alternatíva lehet annak aki nem tud dönteni, így 1 nagy adag pakolás helyett rendelhet 3 mintacsomagot. Akinek pedig rendelni szeretne ide kattintva megteheti.

Fontos: Ezt a pakolás Esztertől kaptam ajándékba, de ez egyáltalán nem befolyásolta a véleményemet. Őszintén írtam le a tapasztalataimat!

2 megjegyzés:

  1. Én egy növényekből és agyagból álló pakolást használok ami érzékeny arcbőrre hatásos de itthon nem kapható ,ezért én is körülnézek a webshopba ahonnan rendelted.
    Arcpakolásoknál a legfontosabb ,hogy természetes összetevőkből álljon.

  1. Bunny írta...:

    Nézd meg a kamillásat, az abszolút érzékeny bőrre való, de igazából szerintem mindegyik pakolás jó érzékeny bőrre, attól függően mivel kevered össze :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops