Catrice Papagena műszempilla&Duo műszempilla ragasztó teszt

Ennek a két terméknek a tesztje, nagyon sokatokat érdekelt, így úgy gondoltam mivel eléggé összefüggnek, így egy posztba fogom leírni róla a tapasztalataimat.


Catrice Papagena limitált műszempilla:

Tudni kell rólam, hogy elég hosszú szempilláim vannak így, sose kellett műszempillához nyúlnom egy igéző tekintetért. Bár igaz, ami igaz, ha ragasztok is akkor tincseset, valamiért nekem az szimpatikusabb. Talán egyszer próbáltam ki a sorosat, még nektek csináltam a Christina Aquilera (katt rá és megnézheted a videót) sminknél, de akkor is 2 percnél tovább nem volt rajtam. Egy szóval nincs nagy tapasztalatom a soros szempillákkal, így tényleg egy laikus/béna szemével próbáltam ki.

Ezt a szempillát pedig, kimondottan ehhez a sminkhez vásároltam. A különlegessége az, hogy a fekete tincsek mellett tartalmaz sötét zöldet is, és a középső két tincs sokkal hosszabb, mint a többi. A papagáj szárnyaira próbál hajazni. A csomagolása nekem tetszik, hogy műanyag, nem papír tokban díszelegnek a pillák. A kinyitásával, nagyon megszenvedtem, mert 5 percen keresztül forgattam, feszegettem, mire rájöttem, hogy egymáson kell eltolni a műanyag kis tartót.

A tartóban még találunk egy mini műszempilla ragasztót, de azt egy mozdulattal arrébb tettem, mert nem merek már ilyeneket kipróbálni, mert eddig minden ilyen ragasztótól bedagadt a szemem. Magát a műszempillát, elég nehezen lehet eltávolítani a dobozkából, mert valamiért "atombiztos" ragasztó volt rajta. Éppen ezért ki is húztam véletlen néhány szálat, és a közepén kicsit megtört. A szempilla nagyon merev, műanyag, olcsó tapintású és túl egyenes. Sokat kellet tekergetnem az ujjamon, hogy felvegye a szép "C" formát. A felhelyezése éppen ezért nekem nehezebben ment, de nem lehetetlen művelet. Maga a viselése rendkívül kellemetlen, nagyon nehéznek éreztem, és csak félig tudtam kinyitni a szemem. Bulizni ebben ne menjetek el! Viszont a látványa kárpótol mindenért, mert nagyon szép :)

Összességébe nem ér meg 1290 Ft? ( aki tudja a pontos árát írja meg, köszi :) ), ennél vettem már sokkal olcsóbban és jobb érzetű soros szempillát. Látványnak, dizájnelemnek nagyon jó, de a viselése gyötrelmes.

Duo Szempillaragasztó

Nagyon régóta áhítoztam már egy ilyen műszempilla ragasztóra, mert eddig amiket használtam, bedagadt tőlük a szempillatövem, nem mellesleg mindig belefolytak a szemembe és véresre csípték. Így aztán, mikor eljutottam a MAC-be ez is rajta volt a muszáj megvennem listámon. Én úgy tudom, hogy Váci utcaiba(+ az Ó utcai sminkes boltba), lehet kapni csak, de kitudja, lehet hogy már a csilli-villi Westendesbe is :) 
Itt csücsül a drága középen
Az ára 2900 Ft-t volt, ami szerintem még normális, megfizethető érte, mivel hatalmas méretű, pontosan 7g!, így szerintem egy jó ideig nem lesz szükségem utánpótlásra :D A szempilla felragasztása mellett használhatjátok strasszokhoz, glitterek/csillámporok felviteléhez meg persze bármi máshoz, amit magadra szeretnél ragasztani.


A csomagolása egyszerű fehér, élénk kék betűkkel van ráírva, hogy milyen termékről van szó. Tubusban van, mint ahogy ezt már megszokhattuk. Maga a ragasztó fehér, majd miután megszáradt átlátszó lesz, szerintem ez az egyik legnagyobb előnye a DUO-nak.Emellett a legfontosabb róla megemlíteni, hogy ez az egyetlen olyan ragasztó, amit a szemészek is elfogadnak!

A ragasztó felvitelét megtehetitek direktbe a tubusból úgy is könnyen fel lehet vinni, de én általában fogpiszkálóval/bambuszpálcával szoktam megtenni. A használatához elsősorban türelem kell, de nem is kevés. Miután felvitted a ragasztót a szempillákra, várnod kell! Ez a momentum, kulcsfontosságú lesz abban, hogy feltudod a ragasztani rendesen a pillát vagy sem.Nagyjából 1-2 percet várjatok, ameddig ragacsossá nem válik a ragasztó, addig nyugodtan hallgassatok zenét, táncoljatok ilyenek :D

Miután ragacsossá vált, felhelyezhetitek a szempillát és igazából, készen is vagyunk. Meg kell várni amíg megköt és már mehetünk is bulizni. Tanácsos áthúzni még egyszer kontúrral a szempillák tövét, hogy egyáltalán ne látszódjon a kis csalásunk :) A tartóssága, pedig kiállta a próbát, egy nyáresti bulit, bőven kibír :)

Visszakanyarodva egy kicsit a szemészek által elfogadott részhez. Múltkor voltam olyan szerencsecsomag és belefolyt véletlen a szemembe egy kevés belőle. Nagyon meglepődtem mert egyáltalán nem csípett, csak olyan volt fél percig mintha füstös üvegen keresztül látnám a világot. Ez igazából nagyon hamar el is tűnt, a szemem nem égett és nem dagadt fel tőle :).

Összességébe jó vételnek tartom, főleg annak aki sűrűn használ műszempillát. Könnyű használni, tartós nem mellesleg szemészek által elfogadott ragasztóról beszélünk. Nem azt mondom, hogy ez az egyetlen és legjobb ragasztó, de megéri az árát, főleg ha a szemünk világáról van szó.

Ti milyen ragasztót használtok? Kedvenc műszempillás lelőhely/márka/termék? :)

9 megjegyzés:

  1. nekem össz-vissz két műszempillám van, egy Essence (ami borzalmas) illetve egy NYX, amit viszont imádok. :) nekem a hozzájuk kapható ragasztókkal eddig semmi bajom nem volt, nem is folyt bele a szemembe soha, de azért mindig vigyázok rá. az azért durva, hogy a duo az egyetlen elfogadott ragasztó.. szerintem a szempillákhoz kapható ragasztókat ellenőrizni kéne, mert szerintem sokak vannak, akik szeretnének egyszer-egyszer műszempillát használni, de nem akanak még plusz 3000 forintot fizetni csak a ragasztóért. :/

  1. Bunny írta...:

    Teljes mértékben egyet értek veled, be kéne vizsgáltatni azokat is, vagy egyáltalán nem kéne hozzájuk forgalmazni. Viszont egy másik nagyon jó ragasztó, ami sokkal kisebb, olcsóbb is, koca műszempilla használóknak nagyon jó :) Egy tubus ára kb 500 ft körül van és 1g-s

    http://shop.sminkkel.com/51-mszempilla-ragaszto-kis-tubus.html

  1. Zsófi írta...:

    én is már rég tervezek ilyen duo szempillaragasztót beszerezni, de még nem volt rá sajna alkalom. eddig csak csupa jót olvastam róla mindenkitől, és azért tényleg nem mindegy az sem, hogy szemészek által elfogadott vagy sem.

  1. Sunny írta...:

    Nekem még sosem sikerült rendesn felrani, lehet, hogy a ragasztó is hibás volt benne? :O

    Amúgy nagyon jól áll, kár a papagenás, kár, hogy annyira kényelmetlen, azért a többség szerintem pont, hogy valami buliba tenné fel, oda meg pont h nem lehet :(

  1. Dóri írta...:

    Én eléggé idegenkedek a műszempilláktól, de azért ki szeretném próbálni majd..Viszont mindenhol csak a felhelyezéséről írnak, de hogy kell leszedni? Lehet, hogy totál idióta kérdés, de van valami oldószere a ragasztónak vagy egyszerűen le lehet szedni? Nem jön ki vele a saját szempilla is? Amúgy szépek az előző sminkek is, csak nem voltam itthon egy hétig és most tudok csak írni...

  1. Bunny írta...:

    Lehet kapni külön műszempilla ragasztó eltávolítót, de igazából én nagyon feleslegesnek tartom. Egy nagyon kevés vazelint teszel a két ujjad közé és azzal leszedegeted úgy is tökéletesen le jön, sőt még táplálja is a pillákat :)Ha jó minőségű ragasztót veszel, ami könnyen lejön mégis tart, akkor szerintem nem lesz gond. Nekem eddig épségben vannak :)

  1. Bunny írta...:

    Sunny: Szerintem közre játszhatott az is, de igazából a duóval is simán nem sikerül, ha nem vagy elég türelmes és nem várod meg míg tényleg ragacsos lesz.

  1. Mííí írta...:

    nagyon jól nézz ki! jó lett a smink is! Én műszempillát nem viselek mert nagyon érzékeny a szemem így azonnal bedagad, könnyezni kezd!

  1. Bunny írta...:

    Miii: Próbáld ki a tincseset duo ragasztóval. Lehelet könnyű észre se veszed hogy rajtad van és nagyon jó :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops