Hibiszkuszos rózsás pakolás felhasználási módjai

Körülbelül egy másfél hete olvashattatok egy tesztet az Eszter féle kecsketejes hibiszkuszos-rózsás arcpakolásról. A hatásán felbuzdulva, a fejembe vettem, hogy kipróbálok minden más alternatívát. Hiszen nem csak vízzel, hanem szinte bármi mással össze lehet keverni őket, így a vízzel együtt 5 verzióban teszteltem le. Akkor lássuk is melyiknek milyen hatása volt.


Vízzel:

Ha vízzel szeretnéd összekeverni, akkor egyáltalán ne bajlódj tálkákkal/poharakkal, mert sokkal egyszerűbb, ha a tenyeredbe teszel a pakolásból egy picit majd a másikat bevizesíted és úgy viszed fel az arcodra és a dekoltázsodra. Érzetre az elején kellemes, a rózsa illatát és nagyon lehet érezni. Majd egy 10 perc elteltével, a pakolás megköt. Lemosás után a bőrünk szép tiszta egyenletes, bár nekem egy picikét húzódott éppen ezért kombinált/picit zsíros bőrre ajánlom ezt a változatot.


Mézzel:

Ez a változat, még a használati utasítás elolvasása közben keltette fel az érdeklődésemet, így ő lett a második teszt alany. Ennél a változatnál azt ajánlom használjatok valamilyen tégelyt, mert a kezes módszer nekem kivitelezhetetlen volt. Lehet a méz miatt, de itt több pakolást használtam, mint a többi változtatnál. Összekeverést követően csak úgy ragadt az arcomra, úgy éreztem magam mint egy nagy mézes bödön :) A rózsa finom illatát sajnos itt nem nagyon éreztem, inkább a házi hársméz illata terjengett a fürdőszobában. 25 perc pancsizás és újságolvasás után sem kötött meg, így úgy döntöttem lemosom. Valószínűleg ez soha nem fog olyan állagúra keményedni. Lemosása, na az nem volt egy egyszerű hadművelet :D De aztán hősiesen lemostam magamról minden mézes pakolás darabot, ezután azért egy hajmosás nem árt. Az arcom pedig gyönyörűen hidratált, olyan selymes volt mint egy baba popsija, de sajnos egy kis bőrpír is megjelent az orrom/orcám környékén. De ne gondoljatok nagy vörös foltra, csak egy kis pír, ami 1 órán belül el is tűnt. Ezt a módszer mindenképpen száraz, vízhiányos bőrűek próbálják ki csodákat tesz :)

Teával - Kamilla


Ezt a változatot akkor próbáltam ki, amikor sajnos napozás során (30 faktorossal voltam bekenve...nocomment) egy kicsit leégett az orrom. Nem durván de azért kicsit piros volt, így úgy gondoltam kihasználom a kamilla jótékony tulajdonságait.  Egy nagyon erős teát készítettem, nagyjából 30 ml forró vízbe tettem egy filter kamilla teát. A teánál nagyon fontos, hogy addig ne tegyétek bele a filtert, ameddig gőzölög víz! Majd 5 perc áztatását után kihűtöttem és így a kezes módszert használva felkentem az arcomra a pakolást.  10 perc elteltével ez is szépen megkötött és ezt sem volt nehéz leszedni. A hatása hasonló a vízéhez, itt is minimálisan húzódott a bőröm, és igen a pirosság csökkent az orrom körül, a bőröm lenyugodott :) Kipróbálhatjátok ugyanúgy más teával, pl zöld teával, ami tele van antioxidánssal. Ezt érzékeny/normál bőrre ajánlom.



Aloeverával

Először aloe vera kivonattal szerettem volna összekeverni, de aztán rájöttem, hogy a konyhánkban van egy ilyen kis növényke :). Fogtam hát egy éles filéző kést, levágtam belőle két "ágat" és kifiléztem belőle az értékes részt.  Ne ijedjetek meg elég undi, nyálkás, de csak azért mert a legnagyobb része víz :) Összeturmixoltam egy kevés mentes ásványvízzel és egy kis pohárkába töltöttem majd összekevertem a pakolással. Ezzel a verzióval nagyon selymes volt a pakolás szinte simogatta a bőröm. Ez is hamar megszáradt, könnyen le tudtam szedni. Ettől pedig nagyon szép, feszes bőrt kapunk, vissza pótolt minden vizet. Ezt vízhiányos bőrre ajánlom.


Joghurttal:

Ez a megoldás már tényleg saját ötlet volt, mert én nagyon szeretem a pakolásaimat joghurttal dúsítani. Jéghideg joghurtot bele tettem egy kis pohárkába és úgy kevertem össze a pakolással. Nagyon jól esett ebben a melegben, ahogy a hideg joghurt hűsíti a bőrömet. Ez is nagyon selymes állagú volt, a rózsa illata sajnos nem érződött. Nagyon meglepődtem, mert a bőröm csak úgy "itta" ezt a változatot. Nem telt el 5 perc és a szokásosnál keményebbre, maszkszerűre száradt. Ennek a lemosásához sokkal több vízre volt szükség és kicsit tovább is tartott. Az eredmény pedig ennél tetszett a legjobban. A bőröm sima, tág pórus mentes, egészséges lett. Ezt a változatot, száraz/vízhiányos/normál bőrre ajánlom. 



Nekem ezek közül a legjobban a joghurtos és a mézes vált be, talán azért is mert nagyon vízhiányos bőröm van. Ezeknek a pakolásoknak, a drogériásokkal szemben, a változatosság a legnagyobb előnye. Így ha a bőröd valamilyen okból változik, kiszárad vagy bezsírosodik, te is tudsz változtatni úgy, hogy nem kell új pakolást venned.

Nem mellesleg nagyon gazdaságos is, hiszen egy tégely átlagára 1600 ft körül mozog, amely kb 18 alkalomra elég, így ha megnézzük egy adag pakolás postaköltséggel együtt 100 Ft körül mozog! Ha megnézzük a legolcsóbb balea-s pakolást, az is ennyi körülbelül :)Végül pedig ne csak beszéljek a hatásáról, képekben megmutatom nektek mennyit is változott :)
Bőröm a tesztelés előtt
Bőröm a pakolások (2 hétig használtam, 2-3 naponta) után
Ha valakinek kedve támadt megnézni Eszter blogját az itt megteheti. Aki pedig már rendelni is szeretne a termékeiből az pedig itt megteheti. És most Eszter 10 napig tehát 21.-ig nyári vásárt hirdet, ami azt jelenti, hogy 5 szappan és 5 pakolás akciós áron van!

UPDATE:

Eszter Augusztus elején újból vásárt hirdet és akkor ugyanúgy 5 pakolás 5 szappan akciós áron lesz :) Nem sokára jövök a csipkebogyós áfonyás pakolással :)

5 megjegyzés:

  1. Anettke írta...:

    Már nekem is megérkezett ez a pakolás, rendszeresen használom is, és tényleg nagyon beválik! Sosem volt még ilyen szép az arcom, sehol semmi tágpórus, semmi piros folt.. isteni!! :D Eddig csak vízzel próbáltam, de a joghurtos most felkeltette az érdeklődésem, tuti kipróbálom! Köszi a tippeket! Kellemes hétvégét! :)

  1. _Mia_ írta...:

    hű, meggyőztél: ezt nekem is ki kell majd próbálnom! :) Nah majd augusztusban :P

  1. Bunny írta...:

    Mia: Eszter augusztus elején megint vásárt hirdet szóval megint akciósan lesz néhány szappan és pakolás :)

  1. Névtelen írta...:

    Én is kipróbáltam joghurttal! Mesés! Nekem egy kis adag csokis arcpakolásom van, a szappanokhoz kaptam ajándékba. Annyira jó illata van, hogy titokban rájárok szagolgatni :)

  1. Bunny írta...:

    Azt én is kiszerettem volna próbálni, de sajnos allergiás vagyok az olajos magvakra. A bőröm se bírja, ebbe pedig ugye mandula van :(
    A csokisat kipróbálhatnád tejszínnel is :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops