Pigment préselés házilag

Tudom tudom... ezt a cikket már pár hete kellett volna olvasnotok, de töredelmesen bevallom, nem volt "pofám" elétek állni és azt mondani, hogy igen elrontottam... Mert én balga azt hittem hogy ez egy tényleg elronthatatlan dolog, még nekem is menni fog :D. De legalább már tudom hol rontottam el...

Olajfekete, (98) Bronz (44), Neonlpink (85), Jégmadár (78)


Elsőként akkor nézzük meg, hogy miért jó nekünk ha összepréseljük a pigmentjeinket. Nekem a legfőbb gondom a tégelyes kiszerelésűekkel az, hogy porolódnak, kiszóródnak, ezáltal nagy részük kárba vesz. Továbbá a laza állagából adódóan önmagában, de még alá korrektorozva sem hosszú életű a szemhéjon. Könnyen le pereg és bele ül a szemhéj ráncaiban. De ha lepréseljük a pigmentjeinket, ezeket mind eltudjuk kerülni ! Áldozataim a már régebben bemutatott Barry M pigmentek voltak, a pink kivételével. Az egész folyamatot, egy videó segítségével készítettem el, de ne aggódjatok, mindent leírok magyarul is :) Csak fontos, hogy lássátok milyen állagúra kell keverni! 

Mit is kell beszerezned hozzá?
  • Pigment
  • Üres kör alakú szemhéjpúder tepsi (pan)
  • Gyógyszertári alkohol
  • Pipetta
  • Fogpiszkáló
  • Kis tégely
  • Kávéskanál
  • 1 db anyag
  • Érmék
  • Újságpapír


Elsőként egy kávéskanál segítségével kimertek egy adag pigmentet a keverő tégelyetekbe. Majd a pipettával annyi alkoholt adtok hozzá, hogy ha a fogpiszkálóval összekevered, a videóban látott állagot kapod. Kaparjátok át a szemhéjpúder tepsibe, majd a videóban látott módon oszlassátok el benne teljesen. Nagyon fontos, hogy kör alakú tepsit használjatok, mert én itt rontottam el...

Nem tudom emlékeztek e de régebben a Manhattan forgalmazott, az Art Decohoz hasonló mágneses szemhéjpúdereket, tartóval együtt. Na hát én őket használtam fel erre a célra, csak azt nem gondoltam végig, hogy mivel tudom lefedni őket teljesen, hogy összepréselődjenek. Gombokat pakoltam bele (még is mit gondoltam? :D) és úgy próbáltam összetömöríteni, majd mikor úgy gondoltam kész a remekmű bele tettem a tartóba és mondanom sem kell, még a fülem töve is pávakék pigmentben pompázott :)

De visszakanyarodva a préseléshez, mikor már benne csücsül a pigment a tepsijébe, vártok vele nagyjából 1-1,5 órát, mikor hozzányúltok por állagú legyen, magyarul az alkohol nagy része elpárolgott már. Ezután ráhelyeztek egy anyagot, ebbe pedig egy érmét. Végül már csak annyi a dolgotok, hogy ráteszitek a legnehezebb tankönyveitek és vártok 1-2 napot :) Majd mikor készen lettek a pigmentkéim, mindegyik fenekére ragasztó pisztollyal felragasztottam egy-egy kocka mágnest és bele ültettem őket a Manhattan-s tartómba :)




Felmerült a kérdés bennem először, hogy oké hogy már nem porzik, de a pigmentáltsága változott e? Én úgy vettem észre hogy szinte egyáltalán semmit, a képeken talán pigmentáltabbnak tűnik nem összepréselve, de azért lehet,  mert akkor többet vittem fel. De annyi mindenképpen szembeötlő, hogy míg az első képen nagyon porzik, már a swatcholások közben potyogtak le, addig a második képen, szépen egyenletesen elterült.Valódi tartósságukról még nem tudok véleményt mondani, de ha minden jól megy holnap letesztelem :)


Előtte


Utána
Ti préseltetek már össze pigmentet? Tapasztalat?


6 megjegyzés:

  1. Eddig nem préseltem, de azt hiszem, a képeid után fogok ;)
    Köszi a bejegyzést :)

  1. Lolly írta...:

    :D ez jóóó, én is ezt fogom csinálni, de te honnan szereztél üres paneket??

  1. Bunny írta...:

    Alkohollal kibányásztam a nagyon régi szemhéjpúdereimből :)Mert 3-ért nem akartam rendelni. De ebayről vagy, a makeup plázából is lehet rendelni :)

  1. Kinga írta...:

    Tök jó, hogy te is írtál ilyen bejegyzést, én is készítettem már ilyen pigmenteket : http://youcanbebeautiful.blogspot.com/2011/08/pigmentpreseles-lepesrol-lepesre.html
    :)))) Sokkal jobb így a használatuk!

  1. Bikira írta...:

    Még sosem próbálkoztam ilyen "magam készített sminkes dolgokkal", de nagy érdeklődéssel nézem őket. Nagyon szuperek lettek, tök ügyes vagy.:)
    (Andi)

  1. Katie írta...:

    Rendszeresen préselek szemhéjpúdereket, ha nem tetszik a csomagolásuk, vagy praktikusabbnak tartom őket egy palettában tárolni. :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops