Arcápolási rutinom, avagy hogyan küzdök meg a mitesszeres bőrömmel

Lassan már egy éve írom a blogot, de az arcápolási rutinomról még nem írtam nektek. Most pedig azért is érdekes ez a téma, mert fél évvel ezelőtt hagytam abba a gyógyszert, így teljesen felborult a szervezetem  hormon rendszere, ami a bőrömre is kihatott. Pattanások, mitesszerek jelentek meg, az eddig szinte tökéletes bőrömön. Sajnos ez az állapot azóta is tart, de hála ennek a rutinnak amit kialakítottam, a helyzetet mára már legalább kezelni tudom. 

Arctisztító:
Először is kezdeném a napi arctisztítómmal, ami a Neutrogena Visibly Clear  Pink Grapfruitos arctisztítója. Imádom a keserédes illatát, a rózsaszín színét és azt, hogy a használata után egy egészséges fényt kap a bőröm.


Vichy Normaderm Purifying Cleansing  Gel-jét, hetente egyszer-kétszer szoktam használni, arcpakolás használata előtt. Mélyen tisztít, gátolja a mitesszerek hatását, de sajnos kicsit szárít, ezért használom ilyen ritkán.


Arcradír:
Hétköznapra a Neutrogena Visibly Clear Pink Grapfruit Daily Scrub-ját szoktam bevetni. Állagra nagyon krémes, illatát még mindig imádom. Hatása pedig közepes, de mindennapi használatra tökéletes.


Ha nagyobb radírozó hatást szeretnék elérni, akkor inkább a konyha polc felé nézek. Egy vattakorongot szoktam átitatni, 50%-s citromlével és szórok rá cukrot. Ezzel szoktam körkörösen végig masszírozni az arcom. Próbáljátok ki mert csodákat tesz!



Arcpakolás:
Ezen a téren rengeteg félét kipróbáltam már, drogériásat, nem drogériásat, drágát, olcsót, itthon készítettet, de a legjobb az Eszter féle arcpakolásalapok váltak be. Akik rendszeresen olvasnak, nekik nem kell bemutatnom őket =).

Mivel vízhiányos a bőröm (ami nem egyenlő a szárazzal), ezért joghurttal szoktam őket össze keverni. Jelenleg két kedvencem van, az ubtanos, mely egy indiai fűszerkeverék alapú , a másik pedig céklás-citrusos, aminek felkenve élénk rózsaszín színe van. Eddigi tapasztalat alapján az ubtan hatásosabb bőrhibás mitesszeres bőre mert egyenletesebbé teszi. Innen tudtok rendelni.

Ubtan

Céklás-citrusos
Arckrém
Arckrém tekintetében eléggé korlátok közé vagyok szorítva az ekcémám miatt. Számomra fontos, hogy ne tartalmazzon kőolaj származékot és parabéneket. Így esett a választásom a La Roche Posay Effeclar Duojára, ami a hidratálás mellett a bőrhibák eltüntetését  ígéri. Elég jól teljesít ilyen téren, szeretem kategória .:)

Pattanás krízis
Ezt az ecsetelőt akkor szoktam alkalmazni, mikor csúnya nagy gyulladt förmedvény nő ki az arcomon, mert ezzel csak be kenem és az nap este, vagy másnap reggelre, szépen lehúzza a gyulladást és csillapítja a fájdalmat is. Csupa gyógynövénnyel van tele, így az illata inkább hasonlít a Jägermasterére mint egy kozmetikuméra :D


Ennyi lett volna mára, remélem tetszett és ti is megosztjátok velem, hogyan tesztek a szép bőrért :)

UI: Sajnos még mindig nem jelentkezett újra a nyertes, tudom hogy én voltam a hülye aki törölte az e-mailjét, de sajnos ha vasárnap éjfélig nem jelentkezik újra, akkor sajnos új nyertest kell sorsolnom!

8 megjegyzés:

  1. Gabbancs írta...:

    Én is a pink grapefruit termékeket használtam egy jó ideig, de valamiért megváltozott a bőröm(jó eséllyel az egyetem miatti stressz és a rendszertelen és kevés alvás a hibás), és egyszerűen már nem használ. Teafaolajos bioszappanra váltottam és imádom!
    Persze az igazi megoldást a rendszeres alvás-kiegyensúlyozott napirend-nyugalom kombinációja hozná, de ez nem adatik meg sajnos egy jó ideig még:)
    A citromos-cukros radírt pedig mindjárt kipróbálom, nagyon jó ötlet, köszi! :)

  1. Ritu írta...:

    mindenki halálra dícséri a grapefruitos Neutrogénát,lehet, hogy én is beszerzem :) Jelenleg az Avon mitteszer eltávolító arclemosóját használom, de elég durva szemcséket tartalmaz:( A Normaderm termékek tényleg nagyon szárítják a bőrt, viszont a csúnyaságok ellen hatékonyak! csak télen kevésbé előnyős... Baleának vannak kis tasakos arcpakolásai, az iszapos egész jó! Pattanásokra meg teafa olajat teszek, de erről az ecsetelőről is jókat hallottam már :) Bár sokszor gondolkozom rajta, hogy mi lenne, ha semmit se használnék egy ideig, mert valahogy semmi se segít, lehet az a baj, hogy magamra kenek egy hadseregnyi cuccot :( ki tudja, mi a jó :D

  1. Szia :)
    Kaptál egy díjat tőlem, amit szerintem megérdemelsz, részletek a blogon :)

  1. Jessie írta...:

    Szia! Tőlem is megkaptad a díjat! :)

  1. Unknown írta...:

    A pattanáskezelő ecsetelőt és is használtam, de én nem értem el vele semmilyen eredményt :(
    Azt hiszem tőlem is azt a díjat kaptad, amit Jessitől és Erzsitől :)

  1. Unknown írta...:

    Bocsi, Jessie lett volna helyesen :)

  1. dyna írta...:

    Bevallom, engem meglepett, h ennyire problémás a bőröd, mert ugyan olvastam már többször, h Eszter termékeit használod, de minden fotón olyan szépnek tűnt a bőröd, így nem állt össze a kép.
    Most egy picit elkezdtem azon agyalni, h olyan 30 évesen már abba kellene hagyni a bogyót majd nekem is, és nagyon remélem, h nem tinisedik be ennyire a bőröm, de ha véletlenül mégis rosszalkodna, már legalább vannak bejáratott praktikák előttem.
    Én is próbáltam még olyan másfél éve a grapefruitos neutrogenát, de nekem szanaszét szárította az arcom, viszont a normaderm arclemosó annyira nem, azt használom a mai napig, 1-2 naponta, bőröm állapotától függően (nah meg attól, h melyik lemosóm kerül épp a kezemügyébe, ez a döntőbb tényező inkább:))
    Emellett neutrogena arcradírozós lemosót is használok (ha nem a normadermet, akkor azt), illetve mostanában beauty friends maszkolok meg vettem aha gélt és uganyannak a márkának az arcradírját is, ezeket a fegyvereket vetem be a pihi-puhi és hidratált pofiért. Szerencsém van egyébként, mert nem túl macerás a bőröm, sztem átlagos menyniségű mitesszerem van az orromon meg az államon, amúgy csak 2-3 mensinként pattanásoskodok.
    Ohh, és 2 hete új tesztalany a Bioderma sensibio light arckrém, ami sajnos nem tartalmaz spf-et (így kenek fölé némi skin 79 diamond bbkrémet, abban van), de nagyon jól beissza a bőröm és talán kevésbé szárad a kritikus dehidratált pontokon. A zsírosabb területeket pedig nem nehezíti el, szóval jó kis könnyű krém és az ára sem durva.
    Nagymonológ vége, remélem valakinek legalább hasznos infók is voltak benne. ;)

  1. Bunny írta...:

    Köszönöm szépen a díjakat, meg a rutin megosztásokat mindenkinek, éppen az ubtanos pakolás van rajtam :)

    Dyna: Hála isten azért nem olyan nagy a baj, csak én élem meg szörnyen :D Másrészt meg nagyon imádom a MAC Matchmasterét ebből a szempontból, mert olyan egészséges a fedése még is takarja azt amit kell. A fotón alapból azért picit az ember bőre hibátlanabb mint élőbe, a videók elején láthatod a rideg valóságot :D

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops