Egy falatnyi boldogság

Gondoltam mára nem egy sminkes bejegyezést készítek nektek, hanem mivel kint borzasztóan trutymókos az idő és ráadásul még hó is esik, ezért egy kis bú felejtőnek, vagy ahogy a cím is mondja egy falatnyi boldogságot hoztam nektek :). És hát én még nem ismertem olyan embert, akit ha csokis sütivel kínáltam, nemet mondott volna rá. Be kell valljuk ami jó az jó:). Kiélvén csoki imádatomat és sütési mániámat mára egy különleges tündértortácskának ( angolul : cupcake, ha valaki esetleg nem tudja mi az katt rá), a receptjét kapjátok, kicsit ajánlva is ezt a posztot barátnőimnek, Kittinek  és Birginek :). Szóval a recept nem túl bonyolult, kezdő háziasszonyoknak kiváló :).

Csokoládés mogyorós


Még azt, hagy tegyem hozzá hogy a recept mértékegysége az amerikai "cup', mint csésze, de mellé írom grammba is, de valakinek van esetleg ilyen mérőpohara az is tök jó :)

Hozzávalók  12 kapszlihoz :
  • 3 egész tojás
  • 1 cup (225 g) puha vaj
  • 1 cup (200 g) cukor ( én nádcukrot szoktam használni, karamellásabb lesz az íze)
  • 1/2 cup (125 ml) tej
  • 1 és 1/2 csésze (190 g) liszt
  • 1/2 tk sütőpor és 1/4 tk szódabikarbóna ( szerintem ez már egyéni hogy ki mennyit tesz bele)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 100 g étcsoki
  • 1 ek kakaópor
Tetejére való finomság:
  • 100 g étcsoki
  • 1 ek vaj
  • 80 ml tejszín
  • 1/ 2 cup ( 112g) puha vaj
  • 1/2 csésze ( 60 g) porcukor
  •  100 mogyoró

Elkészítés:

Ha muffint, vagy cupcake-t szeretnél csinálni, csak egy nagyon egyszerű, de annál fontosabb dolgot észben kell tartani. A hozzávalókat két csoportra tudjuk osztani; száraz és nedves összetevőkre. Miközben előveszítek a hozzávalókat a hűtőből meg a kamrapolcról, addig állítsátok be a sütő hőmérőjét 175 fokra. És akkor indulhat  a keverés :). 2 tálra lesz szükségetek, az egyikbe mennek a száraz dolgok a másikba pedig a nedvesek. A puha vajat kikevered cukorral, majd szórsz bele a lisztből egy kis kanálnyit. Ez az azért fontos, mert a tojásokat ezután egyenként, nagyon óvatosan hozzá keverjük, és a liszt megakadályozza hogy ilyen trutyis legyen a keverék. Hogy ne legyenek szomjasak hozzá öntjük a tejet is. Ezzel megvolnánk, fogjuk a másik tálat amibe összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és hozzákeverjük az apró darabokra vágott étcsokit ( használhattok csoki pasztillát is). Végül már csak annyi dolgunk van, hogy a vajat tálba belekeverjük a lisztes tál tartalmát és pár könnyű mozdulattal egyneművé keverjük őket. Nagyon fontos hogy a muffin halála a keverés! Tényleg csak éppen hogy kell összekeverni :). Majd csöppentünk a keverékhez egy kis vaníliát. Előkapjuk a muffintepsit akinek fém az vagy kapszlit tesz bele, vagy kivajazza-lisztezi, akinek mint nekem szilikonos van, az már egyből kezdheti is az adagolást. Én kanállal szoktam, de egyszer láttam Nigellánál, hogy ő fagyi adagolóval csinálta :). Minden mélyedésbe teszek először egy kanálnyit majd a maradékot is testvériesen elosztom :) Irány a forró sütő, kb. 25 perc alatt megsül, de mivel minden sütő más tű próbával ( fogtok egy tűt, bele szúrjátok a sütibe, ha tisztán jön ki akkor jó) ellenőrizzétek.

Fél óra elteltével már mindenki érzi már az illatát, egy kis pihentetés után neki is állhatunk a díszítésnek. Vízgőz fölött (lábasba vizet melegítesz nem kell hogy forrjon, és ráteszel és másik edényt), megolvasztod a csokit 1 ek. vajjal. Amint összeolvadtak, vegyük le takarékra a lángot és öntsük hozzá a tejszínt, keverjük folyamatosan amíg be nem sűrűsödik, utána hagyjuk kihűlni. Aztán egy tálba kikeverjük a maradék vajat a porcukorral hozzáadjuk a csoki  és a mogyoró felét. Keverjük össze, majd díszítsük ezzel a muffin tetejét meg  a maradék mogyoróval. Remélem elkészítitek és ízleni is fog :) Mindenkinek jó főzőcskézést, sütést, legyetek jók :).

3 megjegyzés:

  1. Unknown írta...:

    Nagyon lájkolom:)))
    Tuti kipróbálom majd!:)
    Jó lett az oldal!!
    Pussz! Brigi

  1. Zsófi írta...:

    hájjájj, ezt bizony kénytelen leszek kipróbálni:D köszi a receptet!

  1. Bunny írta...:

    Úgy gondoltam, hogy ezzel egy sorozatot indítok el, hetente egy ilyen recept :). Na majd akkor meséld el hogy milyen lett :)

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops