Teszt - Barry M Varázsporok

Nagyon rég óta szerettem volna pigmenteket, de nem olyan horribilis áron mint MAC, éppen ezért esett a választásom a Barry M varázsporaira, amik nagyon finomra őrölt por állagú festékből állnak. Sminkkel.com-ról rendeltem, amit egyáltalán nem bántam meg, mert a csomag sértetlenül érkezett meg és még ajándék minta pigmenteket is kaptam :) A hiedelemmel ellentétben nem csak csillámosak vannak köztük hanem:
  • Egy színből álló matt, vagy enyhe fényűek
  • Selyemfényűek
  • Metál színűek
  • Összetett színűek, amik a fénytől függően változnak

A csomagolása egyszerű üveg, fekete csavaros kupakkal, amin pink cirkalmas betűkkel van feltüntetve a márka jelzés. Az alján a varázspor számát találjuk, ami nekem nem igazán tetszett, mert egy igazi fantázia névnek jobban örültem volna. A mérete kicsinek mondható, de ennek ellenére mély így 3 g festék fér el benne.
Felálltak szépen libasorba :)
Még a popsijukat is meg mutatják :D
Ezt nem mondanám kevésnek, de soknak sem. Csomagolás tekintetében nekem a legnagyobb gondom az, hogy nincs a tetején plusz egy lukacsos réteg, ami megakadályozná azt, hogy még a fülem töve is pigmentes legyen. Éppen ezért az olyan ügyetlenek, mint én rengeteg tudnak belőle pazarolni. A kupak sem zár tökéletesen, mert valahogy, mindig sikerül nekik, teljesen összefestékezni magukat, ami rendkívül zavaró.

Látjátok? Már így kárba veszett belőle egy csomó
Pigmentáltáságuk lenyűgöző, de ezen nem is kell meglepődni, hiszen varázsporokról beszélünk, nagyon kevés festékkel és erős, intenzív színt tudunk elérni. A csomagolás "bénasága", ha fogalmazhatok így, miatt a használata nagyon nehézkes. Egy picit szoktam kiönteni a kupakjába és onnan viszem fel a szememre, de ahogy már írtam így is rengeteget tudok pazarolni, kiönteni, vagy csak egyszerűen bele kenni a kezembe. A felviteléhez én jobban preferálom a tömött kisebb fejű ecseteket, vagy applikátort, amivel  bele lehet nyomkodni a szemhéjba a festéket.
Tökfödő nélkül, csupaszon
Ezeket a varázsporokat, de igazából semmilyen pigmentet nem szabad csupasz szemhéjra felvinni, mert azon nyomban lepereg, de még fedett szemhéj sem kell hozzá.  Ezért célszerű valami krémes ágyat készíteni neki, ami lehet egy korrektor, paintpot vagy szemhéjalapozó. A másik fontos dolog még a használata során, hogy alapvetően a pigmentet szárazon sem érdemes felvinni, még ebbe a krémes ágyba sem, mert nekem így is le pergett, nem utolsó sorban, a fele már az első percben a szemem alatt kötött ki. Ennek el kerülésérére azt ajánlom, hogy keverjétek össze szemcseppel vagy mixing médiummal, ami jobban fixálja ezt a por állagot. Így viszont az élettartama meghosszabbodik, de így sem tart annyi ideig mint egy rendes szemhéjpúder, egy átmulatott bulis estét nem bírt ki tökéletesen. Kéretik a képeket kinagyítani :)
Balról: Olajfekete, (98) Bronz (44), Neonlpink (85), Jégmadár (78), Minták: Jeges Rózsaszín,  (1), Electric blue (22), Csokoládé (53)
Balról: Olajfekete, (98) Bronz (44), Neonlpink (85), Jégmadár (78)

Jégmadár (78), Minták: Jeges Rózsaszín,  (1), Electric blue (22), Csokoládé (53)

Ezeket a pigmenteket nem csak szemhéjpúderként lehet használni hanem:
  • Mixing médiummal összekeverve gyönyörűen pigmentált színes tus vonalat lehet vele készíteni. Nekem a kedvenc a türkiz :)
  • Összekeverheted hidratálóval, amiből egy krém pirosítót kapsz, minél többet teszel bele, annál pigmentáltabb lesz.
  • Készíthetsz magadnak akár színes szempillákat is, úgy hogy egy réteg fekete spirálra, felviszel egy réteg pigmentet. A pigmentbe egy régi spirál kefét mártasz, amit előtte vízzel le spriccelsz.
  • Keverheted testápolóba is, hogy szebben csillogjon a bőröd
  • Használhatod a körmöd díszítésére
  • De akár hajad melírozásához is!

Összességében nagyon tetszenek ezek a porok, mert tényleg gyönyörűek, de a csomagolásuk egy hatalmas katasztrófa!. Éppen ezért pár nappal ezelőtt lepréseltem belőlük hármat, amiről hamarosan jön majd a bejegyzés.

Szeretitek a pigmenteket/varázsporokat? Kinek milyen van esetleg kedvenc? :) 

UI: Mobil baráttá tettem az oldalt, így most már okos telefonról is olvashattok :)

6 megjegyzés:

  1. Kinga írta...:

    Gyönyörűek! Főleg a pávakék :))) Ezt én is megveszem majd!

  1. Biu írta...:

    Nekem ösz-visz 3 mac pigmentem van, szeretem őket, de sosem fognak elfogyni, van még továbbá NYX, meeeg 1-2 noname darab, alapvetően szeretem a pigmenteket, csak egy kicsit macerásabb velük dolgozni, mint sima szemfestékekkel. Mondjuk a végeredmény kárpotólja az embert :3
    Nagyon tetszenek ezek a pigmentek, amiket rendeltél, mondjuk a csomagolása tényleg nem a legjobb (dehát a NYX-é sem :D) de gyönyörűek ezek a színek :).

  1. Katie írta...:

    Nagyon meglepődtem azon, amit írtál...a varázsporok védelme érdekében, meg kell hogy mondjam, az én varázsporaim tökéletesen záródnak, sosem volt vele problémám és szemhéjalapozóval simán kibírták a napi 12 órás terhelést is lepergés és ráncolódás, sőt a bulikat is. Nem tudom, hogy nálad miért nem, nem lehet hogy rossz a szemhéjalapozód? Csak mert most hallok ilyet először velük kapcsolatban...:o
    Viszont egy kérdés: Miért öntesz ki egy kisebb adagot a kupakba? Miért nem mártod az ecsetet közvetlenül a pigmentbe (úgy semmit nem pazarolnál)?

  1. Bunny írta...:

    Nekem leperegnek önmagukban teljesen, éppen ezért szoktam szemcseppel összekeverni őket, amit a kis kupakba szoktam megoldani. Paint potot használtam hozzá, meg néha folyékony korrektort. Nekem sajnos ilyen állagban nem igazán jöttek be, de préselt formába igen :)

  1. Lolly írta...:

    tényleg szépek, de még mindig macerás... jajj

  1. Newanda írta...:

    Nekem 6 Zoeva pigmentem van, és nagyon szépek. Szerencsére nem nagy adagokat kell megvenni, így olcsók is, ráadásul én 50%-os akción vettem őket.

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops