Ecotools 6 pieces eye brush set review

Ebben a mai bejegyzésben egy olyan ecsetkészletről lesz szó, amit nagy sajnálatomra kis hazánkban nem lehet kapni, de aki külföldön jár mindenképpen vessen rájuk egy egy pillantást :) Az Ecotools egy olyan cég, amely termékeinek gyártása során, a környezet tudatosságot tartja a legfontosabbnak. Ez számomra egy hatalmas pozitívum, hiszen ezzel is többet tehetek Földünkért. De nézzük is meg hogy mitől olyan "zöld" ez az  ecsetkészlet?

  • Szintetikus szőr
  • Újrahasznosított alumínium
  • Bambusz nyél
  • Pamutból és kenderből készült ecsettartó
  • A termék csomagolása követi a környezet tudatosság elvét, 100%-ig újrahasznosított műanyagból készült
  • A cég az éves bevételének 1%-t a Planet nevű jótékony szervezetnek adományozza minden évben

Több készletet is találunk a cég kínálatában, de nekem legjobban ez a szemre való utazó méretű készlet tetszett. A csomagolása nagyon tetszik, mert annak ellenére, hogy ÖKO, nagy hangsúlyt helyeztek a dizájnra is. Jó ötletnek tartom, hogy a csomagolás teteje, összenyomható "cipzárral" záródik, és sötét barna cérnával van összevarrva. Az készlet 5 ecsetet tartalmaz, továbbá egy tartót tükörrel együtt. A tartó tépőzárral záródik, tényleg utazásra találták ki, jól használható, a tükör sem gagyi benne. A kinézete azért hagyj kívánni valót maga után, tény, hogy nem a legszebb darab, de talán ennyi belefér a "zöld szépségbe". 






Az ecsetek pihe-puha szintetikus szőrből készültek, a nyelük pedig ugye bambuszból. Érezhetően masszívabbak is, valahogy nekem jobban kézre áll, mint a vékonyabb társaik. Emiatt jobban kontrollálhatóak sminkelés közben, precízebben tudunk vele dolgozni. Mindegyik ecset nyelére rá van írva angolul, hogy milyen célra szánták. Ez nagyon hasznos lenne kezdő sminkeseknek, csak egyetlen egy baj vele, hogy egyik se az aminek mondja magát! :)




Blend brush:
Ez a legnagyobb fejű ecset a készletben, tömött, vége lekerített a neve alapján satírozásra kéne használnunk, de jelentem arra nem igazán jó ... Arra viszont nekem bevált, hogy ha nagy felületre szeretnék gyorsan 1 színt felvinni. Kisebb szemhéjúak túl nagynak találhatják, nekik felesleges akkor ez az ecset.



Crease brush:
Ez nagyon hasonló az előző ecsethez, annyi különbséggel hogy ez ferdére vágott. A neve alapján a mélyítővonalra szánták volna, de arra túl nagy és vastag. Viszont a szemöldök alá gyönyörűen fel lehet vinni vele a highlighter színt.


Highlight brush:
Ezt nagyon egyszerűen egy klasszikus "pufi" füstös satír ecsetként tudnám leírni. Highlighter ecsetnek szánták, amire alkalmatlan, mert nem lehet vele szépen felvinni. Viszont nagyon jól lehet vele elsatírozni, összemosni a színeket, füstös szemet készíteni és a korrektort felvinni a karikákra. 



Shade brush:
Ez egy pici lapos fejű ecset, ez is tömött de már nem olyan vastag, mint előző társai. Ezt a szemhéjpúder felvitelére szánták a teljes szemhéjre, ami igazából vicces, mert tényleg rendkívül kicsi, szerintem előbb megőszülnék, mint hogy felvigyem a színt a szememre :D. Erre alkalmatlan, viszont nagyon jól lehet használni arra, hogy a szem belső zugában felvigyünk egy highlighter színt. 



Smudge brush:
Ez a klasszikus ceruza ecset, nagyon régóta vágytam már egy ilyenre. A neve alapján ez egy maszatoló ecset lenne, amire kivételesen ez most tényleg használható :) Ezzel nagyon könnyen megtudjátok rajzolni a külső "V"-t, az alsó szempillasort, és eltudjátok satírozni a füstös szemnél a szempillák tövét. 



Összességében én ezt egy nagyon jó kezdő ecsetkészletnek tartom, mindegyik darabját szinte nap mint nap használom és eddig nem volt velük gondom. A tartójában lévő tükör pedig külön tetszik, mert ha nagyon sietek akkor abban szoktam magam sminkelni. Tisztítás során nem állnak szét látványosan a szálak, tartják a formájukat. Legnagyobb hibája, a beszerezhetősége, mert sajnos itthon nem lehet kapni. 

  • Ára: 12.99 Font = 3900 Ft
  • Beszerezhetőség: Itt találtok egy listát.


3 megjegyzés:

  1. Orsolya Szucs írta...:

    Angliában élek, ezért nekem ez egyszerűen beszerezhető. Van is egy szettem (de nem ez mint neked), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Jobbnak tartom mint az ELFes ecsetek.

  1. Makeupcakes írta...:

    Jaj de kis ducik, szerintem nagyon jól néznek ki!

  1. Robin írta...:

    Vicces, hogy egyik sem az eredeti funkcióját tölti be :))

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops