Hajfestés házilag

Ebben a mai bejegyzésben, arról fogok nektek írni, hogy hogyan is lehet fodrászkellékes festékkel és hidrogénnel  " szalon szépségűre" varázsolni/festeni a hajatokat. Fontos, hogy nem vagyok fodrász, nem is akarok az lenni, csak a saját tapasztalataimat és módszeremet írom le. Ha valaki ebben hibát lát, ne gonoszkodjon, hanem segítsen, hogy hogyan tudnám jobban megcsinálni :)

Mit kell beszerezni?
Először is a legfontosabb, egy jó minőségű festék, én a Wella Koleston-t használom/fodrászom használta nagyon tudom ajánlani, mert szépen fed, gyönyörű a fénye és hosszan tart. Aztán szükségünk lesz még hidrogénre is. Azt hogy milyen %-osat (3,6,9,12) kell használnod mindenképpen kérdezz meg egy fodrászt vagy egy szakértő eladót, mert ez nagyban függ a hajad alapszínétől, szerkezetétől és a festeni kívánt színtől! Továbbá kell még vazelin, gumikesztyű, festő stíl fésű, tál és konyhai mérleg!

Vazelin és a mérleg lemaradt
Arányok és mennyiségek:
Azt gondolom már sokatok tudja, hogy a hidrogént és magát a festéket kell összekeverni, de azt már kevesebben hogy milyen arányban. A legfontosabb, hogy általában 1:1-hez arányt kell alkalmazni, de olvassátok el a használati utasítást az legyen a Bibliátok :D! Tehát ugyanannyi mennyiségű festékhez ugyanannyi hidrogén kell. Itt jön be a mérleg szerepe, hogy gramm-ra pontosan egyenlő mennyiség legyen. 

A festék és a hajhossza egyenesarányban van, tehát hosszabb haj, több festéket igényel. Ezek csak a festékek mennyiségét jelölik, értelemszerűen még ugyanannyi hidrogént kell hozzá keverni:

  • Rövid haj esetén: kb 30 - 35 g festék 
  • Középhosszú haj esetén: 60-80 g festék
  • Hosszú haj: 90 - 110 g festék
  • Nagyon hosszú : minimum 120 g festék


Cuki eladó lány csinált nekem puskát :)

Festés menete:
Először is a vazelinnel, körbe kell kenni a fejünkön a hajtöveknél. Ez azért fontos, mert így nem fogja úgy megfogni a festék a bőrünket és adott esetben könnyebb lesz majd eltávolítani onnan. Ezután felhúzzuk a gumikesztyűt és kikeverjük egy tálban, a festő fésű segítségével a hidrogént és a festéket. Ezután következhet a festés. Nehéz ezt így leírni hogyan kell, de itt ebben a videóban Kandee mindent jól elmagyaráz, annak is nagyon hasznos, aki nem tud angolul!

Hatóidő:
Mindig olvassátok el a használati utasítást, és annak alapján határozzátok meg a hatóidőt, ha bizonytalanok vagytok kérdezzétek meg az eladót vagy egy fodrászt. 

Mi a teendő ha lejárt az idő?
Azt a jó tanácsot kaptam a cuki eladó lánytól, hogy mielőtt kimosnám a festéket, egy kevés vízzel habosítsam fel a festéket és masszírozzam át a hajamat és a fejbőrömet is (Természetesen gumikesztyűben!). Ez azért fontos, mert ettől szép fényű lesz a festék színe. Majd ezt követően addig öblítsétek ki a hajatokat, míg tiszta víz nem jön belőle, vörös festék esetén sose lesz teljesen átlátszó a víz. Végül pedig rendes hajmosás és hajszárítás. 

Közben a szemöldökömet és bekentem


Az én hajamat most Wella Koleston 6/4- festettem 9%-s hidrogén krémmel keverve. Nem szembe tűnő a változás, egy árnyalattal választottam sötétebbet, szerintem így természetesebb színe lett, eltűnt az a rikító narancssárga fénye.




Remélem hasznos volt a bejegyzés számotokra, ha bármi kérdésetek van, nyugodtan írjatok!

4 megjegyzés:

  1. Unknown írta...:

    Jó színe lett, a Kolestont én is szeretem. Viszont az 1:1 arány nem minden festékre igaz (nekem már volt olyan is amit 1:2-be kellett), a használati utasítást érdemes/mindig elolvasni :) Én vazelin helyett sima krémet szoktam használni ami jó zsíros (soha nem volt még itthon vazelinem) és sikerült a kellékesben beszereznem festékeltávolítót. Tökéletesen működik. (nem okoskodni akartam, csak anya fodrász és a fél életemet ott töltöttem mellette.)

  1. Bunny írta...:

    Javítom is az arányt :)

  1. - írta...:

    én Alfaparffal festem, az pl. 1:1,5-ös arány. És tök jó, mert méregetni sem kell, pont van olyan kiszerelése az oxinak, ami egy tubus festékhez elég.

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops