Szépség - és Sminkbakik!

Ma a buszon hazafele, megláttam egy 60-s éveim járó fitt nagymamát, aki az alakját tekintve nagyon is csinos volt jól tartotta magát, de a sminkje... inkább maszatolásnak nevezném. A szívárvány összes színe rajta volt , 3 centiméterrel túl rúzsozta a száját barbie pink rúzzsal... Ezzel nem kigúnyolni akarom, de  az ő sminkelési technikája vett rá arra, hogy összeszedjem nektek, a szerintem tiltó listás dolgokat.

1. Túl sötét és nem megfelelő tónusú alapozó
Nagyon világos bőrű (sárgás tónussal) lévén nagyon jól, tudom, hogy nem könnyű megfelelő színű alapozót találni a drogériákba. De az semmiféle képen nem szép látvány, ha az arcunk terrakotta színben díszeleg, a nyakunk pedig fehér és sárgás tónusú. Mindenképpen természetes fénynél is nézzük meg a lehetséges színeket! A biztonsági őrrel pedig ne foglalkozzatok, a bolt van értünk nem pedig fordítva, és ha nekünk sok idő kell a szín kínválasztásához, akkor megtehetjük :) A tónus kiválasztása pedig egy másik sarkalatos pont, én is belefutottam már abba a hibába, hogy tök más tónust vettem, mint amilyen a bőröm. De ha megnézitek a csuklotok belső részén az erek színét, megkapjátok a választ :). Ha kék színűek, akkor sárgás tónus a nyerő, ha zöldes akkor inkább barackos, rózsás, ha pedig nem tudod eldönteni, akkor semleges :)És végül egy tipp: ha két színt között gondolkozol, a világosabbat vidd inkább.
2. Csík az arcéleken
Sose értettem, hogy miért kell az alapozást abba hagyni az áll vonalánál!? Főleg ha még sötétebb is az alapozó, olyan lesz mint egy maszk. Tanácsos lealapozni, a nyakunkat (akinek tokája van, használhat picit sötétebb alapozót is), a fülünket, és nagyon oda figyelni arra h ne üljön meg az alapozó a haj tövekben :)
 3. A "vakolat"
A vakolat megnevezés alatt sok mindent értek. Kezdjük azzal, hogy tanácsos olyan alapozót vennünk, amivel természetes hatású lesz a bőrünk, és nem olyat ami tökéletesre "vakolja". Persze, fedjen az alapozó amiért kiadunk sok pénzt, de túlzásba se essünk. A másik legfontosabb, főleg nappali smink ecsetén a kevesebb több. Nem biztos, hogy iskolába, munkába vagy egy állás interjúra a legjobb választás egy türkéz kék szemfesték pink rúzzsal kombinálva plusz még egy kg púderrel karöltve, csak a fixálás kedvéért. A vakolatról jutott még eszembe, hogy a sminkünket, mindig mossuk le éjszaka, mert egyáltalán nem tesz jót a bőrnek, ha rajta marad, a szempilláink pedig a spiráltól kemények lesznek  és ahogy alszunk letörhetjük őket... :( Azok pedig nem nőnek vissza, csak ha tőből kiesnek.
A néni is így volt kikenve, rúzsa azért durvább volt
4. Narancs fej és a bronzosító
Mai fiatalabb korosztálynál, főleg az ilyen 16-17-18-s lányok és fiúknál vettem észre, hogy narancssárga színű lett a bőrük, talán a sok szolárium meg a barnítókrém az oka nem tudom, de akárhogy nézzük, nem szép látvány... (Nem mellesleg, ha szolival érték el, akkor a bőrrák veszélye is sokkal magasabb). A bronzosítóval pedig mindig csínján kell bánni, főleg ha világos a bőröd és még pattanásos is vagy. A bronzosító inkább a sötétebb bőrű lányoknál áll jól, ha pedig csillámos akkor meg előhoz minden bőrhibát.


5. Joker száj és rúzsos fog.
Nagyon szeretem, az erősebb tónusú rúzsokat használni főleg csak egy kis tus vonallal kombinálva. Nagyon nőies tud lenni, ha szépen van megcsinálva, és tudja is viselni az illető. Senki nem született tökéletes formájú, méretű szájjal, de ez nem is fontos, hiszen optikailag tudunk picit csalni :). De itt tényleg a picin van a hangsúly, mert ha már feltűnő, hogy legalább 5 centivel túl húztuk a szánkat, az már nagyon gáz! Ezt hívom Joker szájnak :). Az erősebb rúzsok rendszeresen felragadnak a fogainkra, ami szintén nem szép látvány, de  ha bele tesszük, a mutató ujjunkat a szánkba, majd összezárjuk az ajkainkat és úgy húzzuk ki, akkor pont azt a mennyiséget távolítjuk el, ami oda ragadna :) Cuppantásra fel, lányok! :)
Mostani top modell leszek rész, a kép szerintem nagyon jó :)

6. Bohóc mosoly
Szerintem, nagyon fontos, a pirosító kiválasztásánál is, hogy passzoljon a bőrünkhöz, elsősorban. Másodsorban, hogy sminkelés során, próbáljuk szépen eldolgozni, ne gyűljön össze egy pontban, és ne legyen nagyon vastag természetellenes vonal.
7. Rendezetlen és túl kiszedett szemöldök
A szemöldök, talán a legfontosabb része az arcunknak, karaktert adhat nekünk, vagy nagyon el is csúfíthat. Nagyon fontos ezért, mindig szépen ápolni, rendben tartani. Nagyon le tud lombozni, mikor valakin van egy szép smink és  kócos, fésületlen a szemöldöke vagy éppen túl vékony, vagy beleszedett oda ahova nem kéne! Ha nem tudjátok, otthon magatoknak szépen megformázni, mindenképpen menjetek el egy kozmetikushoz. De mégis megpróbálkoztok otthon vele Katie írt is róla egy jó kis cikket :)
Ennyit számít egy jó szemöldök!
+1 A sminktelenség

Mikor, tömegközlekedem, vagy csak az utcán sétálok, sokszor megszoktam figyelni az embereket. Sajnos az a tapasztalatom, hogy itthon, a nők egyáltalán nem sminkelnek. Ez szerintem elég el keserítő, lehet hogy most sokan megköveznek ezért, de az a nő aki ápolt, az igen is figyeljen oda a sminkjére De itt nem arra gondolok, hogy mindennap fél órával előbb keljünk fel és rajzoljunk magunknak egy új arcot, vagy vegyük meg a legtrendibb, legdrágább sminkmárkák termékeit, hanem arra, hogy adjuk meg magunknak azt a kis pluszt. Az a nő amelyik, nem él a sminkelés adta lehetőségekkel magától von meg valamit. Sminkelni öröm, nekem mindig jobban indul a napon, ha feldobok magamra egy kis " szépítő' sminket. A szépítő smink lényege szerintem, hogy natúr, de kihozza az arcunk és az egyéniségünk természetes ragyogását :). (egy kis alapozó v színezett hidratáló, korrektor, pirosító, szempillaspirál, natúr szájfény, szemöldök igazítás). Erről az egész témáról, Lady Gaga új számának a szövege jut eszembe : "dont be a drag just be a queen" = ne légy szürke egér, légy királynő! Nem kell harsány színekkel festened magad, kirívó ruhába bújnod, ahhoz, észre vegyenek :)

Még rengeteg ilyen baki jutott eszembe, de már így is elég hosszú lett :) Kíváncsi lennék,  nektek mi számít szépség bakinak ?:) Legyetek jók, és jelentkezettek a játékra :)

5 megjegyzés:

  1. Your Aurora írta...:

    Az utolsó részhez szólnék hozzá. Szerintem az a legszebb, ha valaki természetesen szép és nincs szüksége alapozásra, korrektorra. Nem attól lesz valaki ápolt, hogy kifesti magát, hanem attól, hogy a bőre ápolt, az arca kipihent és egészséges. A smink csak extra ami lehet tényleg nagyon szép. Engem is feldob, ha sminkelhetek(sajnos szükségem is van rá), megnézem az utcán az embereket, ha jó sminket látok elmerengek de ami még jobban leköti a figyelmem ha egy természetesen szép arcot látok.

  1. Bunny írta...:

    Persze aki enélkül is szép annak nincs szüksége rá, de én főleg azokra a nőkre gondolok, akik fakó arccal merengő tekintettel bámulnak előre, hatalmas szem alatti karikákkal. Sokkal szebbek lehetnének egy picikével több sminkkel :)

  1. Fanni írta...:

    Szerintem hatalmas baki tud lenni a pandamaci smink...amikor látod, hogy egy monokliban fel van kenve a festék, és ennyi...eldolgozásnak halvány nyoma sincs, sőt, még az is látszik, hogy ahogy felkente, kis ráncokat kihagyott...a héten volt szerencsém egy ilyen csajhoz. rikító pávakék szem, a ruhája barna, meg rózsaszín, szóval semmi nem passzolt semmivel...

  1. Én Veled értek egyet, szerintem egy kis smink (szempillaspirál, hibákra korrektor) lassan már szinte alapkövetelmény.

  1. Zsófi írta...:

    tetszik, hogy így összeszedted ezeket, de az utolsó rész az én szemem is szúrja, bocsi.:D világéletemben fiús lány voltam, sosem érdekeltek az ilyen lányos dolgok, ez csak pár éve jött. de máig úgy gondolom, hogy jobb az, ha valakinek nincs szüksége sminkre ahhoz, hogy szép legyen és észrevegyék. sok olyan lányt láttam és ismertem már, akik smink nélkül kb sehogy sem néztek ki, és ez nem jó. én szeretek sminkelgetni, és ha másnak igazán fel sem tűnik, én egy picit különlegesebbnek érzem magam tőle.:) viszont szeretem azt is, amikor semmi sincs az arcomon. ennyi:D

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

Sigma

Nézd be ide, biztos találsz majd kedvedre való akciót!

Blog Archive

Mystat

 
Makeupmania © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops